Design Ikon af

Steen Østergaard 

 
Her er historien om # Modo 290
 
nielaus MODO290 10
 
Modo 290 er et dansk designikon, skabt for mere end 54 år siden, men stadigvæk lige aktuelt i dag.
Dens enkle og elegante organiske form, gør stolen ideal til et hvilket som helst spisebord eller som bare som et fritstående møbel.

 nielaus MODO290 30

 
Stolen er sprøjtestøbt i et stykke, og er samtidig et enestående arkitektmæssigt arbejde af Steen Osterggaard.
Det er futuriske moderne design i international klasse.
 

Innovativ design.......

  nielaus MODO290 20

 

Magiske øjeblikke......

 

 77 t78 t76 t

 

The Heritage since 1966

 

The world of Steen Østergaard´s iconic A-Line design - The Future is Now. Fra Museum of Modern Art til munkekloster i Italien. Steen Østergaards smukke MODO 290-stol har en historie, der er lidt anderleds end de fleste. I mere end 50 år har Steen Østergaard været med til at sætte sit præg på den danske møbelindustri med sine markante arkitekttegnede løsninger. 
 
 

steen and ina  

Steen design diverse 001

Men særligt en af hans produkter har været i spotlightet. Den er blevet udstillet på Museum of Modern Art i New York, som en hyldest til det moderne design, den er blevet brugt i flere sci-fi film fra 60'erne og 70'erne grundet sit futuristiske design og et munkekloster i Italien tog den ind, da den med sit asketiske og æstetiske udtryk passede meget fint til klosterets visuelle identitet. Der er tale om stole MODO 290. En skal stol formstøbt i et stykke og med et design, der selv den dag i dag emner af futurisme og rene, designmæssige linjer.

Steen 1969

 

At Steen Østergaard blandt andet har arbejdet sammen med Finn Juhl, vundet utallige priser og skabt sit eget designfirma, hvor han har videreført de designtanker, der ligger til grund for MODO 290. Stolen er fremstillet af et sprøjtestøbt komposit materiale, som består af 65% nylon og 35% glasfiber. Herefter er den industrilakeret med tre lag lak og efterpolleret i hånden, så den fremstår med en ekstrem høj finish.


presseudklip 2 001

MODO290 findes i 4 standardfarver (hvid, lys grå, mørk blå og sort), som kan sædepolstres efter ønske til stof eller læder. Siden 2013 har den danske møbelproducent Nielaus arbejdet sammen med Steen Østergaard om at fremstille og markedsføre hans enestående møbeldesigns helt tro mod møbelarkitektens oprindelige idéer, og det er netop Nielaus, der i dag står for fremstillingen af de meget fine MODO 290-stole.

 

Følg Nielaus

Nyhedsbrev

Hold dig opdateret med seneste nyheder og informationer fra Nielaus ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev.

Tilmeld